31 Mayıs 2011 Salı

gaste



     Şu huyumdan bir türlü vazgeçemiyorum arkadaş! Hayır korkuyorum bi gün kovalanıcam diye.. Yolda ilerlerken bir gazete bayisi görüp duraklayan ve ayaküstü okuyan, hatta okumakla da kalmayıp utanmadan diğer gazete başlıklarına da göz gezdiren tipik Türk insanından bahsediyorum evet.. Bugün gene aynısı oldu. Kulaklığımı takmış sokakta tıngır mıngır kendi halimde yürürken yine bir gazete bayisinin dışında duran o gazeteler duraklattı beni. Başladım büyük puntolu manşetlere şöyle bir bakmaya.. Halbuki naparsın bakar geçip gidersin dimi? Yani normal insan diye tabir ettiğimiz insanlar öyle yaparlar en azından. Abi bir adamda hiç mi utanma olmaz kaç paralık gazete ya al oku öyle git ama yok bu hastalık olmuş bende illa ayaküstü okuyup o günün gündemini bünyeye entegre edicem. Hani yanımdan süper mini etekli bir hatun geçse inan beni öyle duraklatamazdı ama şu dışarda duran ayaklı gazetelere karşı koyamıyorum! Ama şunu da itiraf etmeliyim ki keyfi bir başka be.. Hürriyet'ten Vatan'a,Habertürk'ten Posta'ya derken gündemi yalayıp yutuyorum o bir kaç dakikada. 
    Bunların sadece gazetelerle sınırlı olacağını tahmin ederdim ki korktugum başıma geldi. Geçenlerde de Uykusuz ve Penguen dergilerine böyle yapmaya başladım..Hatta yemin ediyorum bi ara kendimi Otisabi'nin bu sefer hangi hatunu götürdüğünü gülerek okurken buldum kendimi ve sonrasında oha dedim. Adam derginin parasını istese haklı. Sen dükkanın önünü gasp etmekle kalma, utanmadan sırasıyla Fırat Budacı,Alpay Erdem ve Vedat Özdemiroğlu'nun uzun uzadıya yazılarını da oku da sonra aldığın yere koy dergiyi.. 
Yok artık o kadarını da yapmadık sen de!..

2 yorum:

  1. alsancakta bi büfenin önünden geçerken sürekli uykusuz alıyım diye durup,her seferinde göremeyip geri dönüyodum.büfeci amca anlamış olacak ki 'karikatür dergileri içerde apla,vallaha okuyup okuyup gidiyorlar yauv' dedi. varmış öyle insanlar.bolca hem de

    YanıtlaSil
  2. o zaman özür dilemem gerekiyor ben ve benim gibiler yüzünden büfeciler böyle bir önlem almışlar sizin gibi şahsına münhasır bir prensesi dergisiz bırakıyormuşum :))

    YanıtlaSil